вторник, 27 септември 2016 г.

Бонбони със зелени смокини и парченца шоколад



Продукти:

100 грама обикновени бисквити
200 грама натурален шоколад 85% какао
4 зелени смокини от сладко + 2 супени лъжици от сиропа 
златни стафиди

Приготвяне:

Начупете половината от шоколада на много ситни парченца.
Сложете бисквитите в по - малката чаша на Нутрибулет.
Поставете острието за извличане на хранителни вещества.
Поставете чашата върху основата с мотора, натиснете надолу и завъртете, за да закрепите здраво чашата към основата на мотора на Нутрибулет.
Смлените на прах бисквити, сложете в купа.
Добавете натрошеният шоколад, сиропа, както и нарязаните на ситни парченца смокини. Разбъркайте. 
Оформете топчета и ги подредете в чиния, покрита с хартия за печене.
Може да използвате и метална поставка, но моите са с широки кръгове и не ми вършеха работа. 
Разтопете шоколада на водна баня и полейте по една чаена лъжичка върху всеки бонбон. Поставете по 2 - 3 броя златни стафиди върху всеки бонбон и сложете чинията в хладилник за час. След като стегнат, сложете бонбоните в хартиени формички.
Приятен апетит!







4 коментара :

  1. Много съблазнителни бонбони, Габи!
    Грабвам последният бонбон и те прегръщам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Така обичам смокини, ако не забравя ще си ги спретна тези бонбонки, Габи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз обичам смокини :) Вярвам, че ще ти харесат!

      Изтриване

Благодаря за посещението ви!