сряда, 15 март 2017 г.

Пълнени гъби със сушени домати и запечени орехи

Пълнените гъби с топено сирене, сушени домати и запечени орехи са ароматни и вкусни. Умишлено ви предлагам снимки в неопечен вариант, защото понякога храната изглежда много по - добре в суров вид, а не в готов. 




Продукти:

5 броя гъби печурки
200 грама крема сирене
5 броя сушени домати 
10 броя орехови ядки, запечени*
сол на вкус

*запекох ореховите ядки на тефлонов тиган, без мазнина

Приготвяне:

Почистете гъбите като ги почистите от люспата и пънчетата. 
Посолете ги обилно, а след това ги напълнете с крема сиренето. 
Крема сиренето е 200 грама, което значи, че трябва да го разпределете по 40 грама във всяка гъба. 
Нарежете доматите с помощта на кухненска ножица. 
Накълцайте ореховите ядки на ситно с нож. 
Поръсете върху крема сиренето в гъбата сушени домати и орехови ядки.
Запечете на средно ниво във фурна за около 15 минути на 180 градуса.
Приятен апетит!  






Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!