сряда, 22 март 2017 г.

Салата с панирани червени чушки





Продукти:

8 броя червени чушки, печени
50 грама оризово брашно
1 яйце, сурово
2 варени яйца
50 милилитра зехтин
2 скилидки чесън
3 супени лъжици заквасена сметана
5 супени лъжици кисело мляко
4 супени лъжици майонеза 20% масленост
1/2 чаена лъжичка черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:

Разбийте двете яйца на пяна. 
Сложете 50 милилитра зехтин да загрее в дълбок тиган. 
Потопете чушките първо в оризовото брашно, след това в разбити яйца и накрая отново в оризово брашно. Пържете в загрялата мазнина до придобиване на приятен загар. По около 30 секунди от всяка страна.
Сложете скилидките чесън, сметаната, киселото мляко, майонезата, сварените яйца и подправките в блендер и блендирайте до получаването на сос.
Нарежете готовите панирани чушки на хапки и сложете в купа със соса. Разбъркайте. 
Приятен апетит!



Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!