вторник, 14 март 2017 г.

Пикантни пълнени гъби



Продукти:

2 червени чушки, печени
500 грама гъби печурки
1 стрък праз лук
1 малка тиквичка
3 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка риган
1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
сол на вкус
черен пипер на вкус
100 грама кашкавал
50 грама краве масло

Приготвяне:

Нарежете печените чушки, тиквичката и двата вида лук и чесъна на ситно. 
Почистете гъбите под течаща вода, а след това отстранете пънчетата им.
Нарежете пънчетата на малки парченца, като останалите зеленчуци. 
Сложете маслото в дълбок тиган и когато се разтопи и загрее, добавете нарязаните на ситно зеленчуци и задушете. 
Подредете гъбите в тава, застлана с хартия за печене и подредете гъбите отгоре. 
Посолете и полейте с двете супени лъжици зехтин.
Преди да свалите зеленчуците от котлона, сложете подправките: риган, червен и черен пипер. Разбъркайте и напълнете гъбите. 
Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 5 - 6 минути.
След посоченото време, извадете гъбите от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Върнете за една минута в горещата фурна, колкото да се разтопи кашкавала. 
Извадете от фурната и поднесете.
Приятен апетит!





Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!