вторник, 11 април 2017 г.

Черешови бонбони

Днес рецептата не е никак здравословна, но не е и лично за мен. Както вече знаете сме двама, а половинката хич не обича здравословни десерти. Затова на него му приготвям други. Тези бонбонки ми хрумнаха една вечер и ги приготвих точно минути преди той да се прибере от работа. Е, не успя да си хапне същата вечер, но пък за следващата имаше достатъчно. Всъщност май не са достатъчно, защото от посоченото количество на продуктите излизат девет бонбона. Даже до десети не можах да стигна. Въпреки това са много вкусни. Потвърдено! Черешовият крем изключително добре балансира вкусът на шоколад и сгущенка. 





Продукти:

100 грама бял шоколад
40 грама сушени череши
30 грама сгущенка
канела за поръсване
тиквени семена за украса

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. 
Облейте хартиени формички за бонбони с шоколад. 
Обливането трябва да се извърши от вътрешната страна на формичката.
Подредете формичките в чиния и я сложете във фризера докато приготвите пълнежът.
Сложете сушените череши и сгущенката в блендер с около 20 милилитра вода и блиндирайте. Извадете бонбоните от фризера и ги напълнете с черешов крем. 
Върху кремчето сложете по една чаена лъжичка шоколад, за да затворите бонбоните.
След това поръсете с канела и украсете с тиквени семки. 
Приберете в хладилник за един час. 
Извадете бонбоните от хладилникът и отстранете хартиената опаковка. 
Приятен апетит!





1 коментар :

Благодаря за посещението ви!