петък, 26 май 2017 г.

Пълнени мини пиперки

Тези пълнени мини пиперки са на пръв поглед елементарни за приготвяне, но пък за сметка на това са много вкусни. Избягвам да обработвам много храната, която поставям на трапезата у дома. Избягвам също така и храни, "богати" на много въглехидрати. Всичко, съдържащо предимно обработени зърнени култури, картофени продукти или концентрирани захари, се усвоява бързо от организма, повишава до крайност нивата на инсулин и програмира мастните клетки да се запасяват с калории. Именно и това е причината за затлъстяност в днешни дни. Поне такъв е моят поглед върху нещата. След като привикнете да не консумирате рафинирани въглехидрати, храни като плодовете и зеленчуците стават наистина сладки и достатъчни, за да заситят "нуждата" ви за сладко. 
Идеята за направата на тези пиперки ми хрумна след като ги видях в Lidl. Направиха ми впечатление, спечелиха ме и веднага намериха място на трапезата ни. Една пиперка се хапва точно на две хапки, а носи голямо удоволствие. 




Продукти:

9 мини пиперки
200 грама крема сирене
2 стръка пресен чесън
черен пипер на вкус
сол на вкус

Приготвяне: 

Почистете пиперките от семената и ги измийте.
Запазете дръжките им. 
Накълцайте на ситно чесъна.
Смесете крема сиренето с чесъна, черен пипер и сол на вкус.
Напълнете пиперките със сместа и ги затворете с дръжките.
Приятен апетит!



Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!