петък, 2 юни 2017 г.

Салата Урнебес

Харесах си тази салата на страницата на Пепчо във фейсбук. Още след час, когато се прибрах от работа я направих, защото ми допадна много. 
И така, докато пържех тиквички, режех зеле и пекох пържоли - направих и салатата. Напомни ми едновремешните филийки, обилно намазани с лютеница и поръсени щедро с натрошено сирене - любима храна от детството! Същото е, но без хляба! Аз бих нарекла "салатата" дип, защото прилича точно на такъв. Не съм слагала сушени чушки и зехтин. Не усетих нуждата да ги слагам, защото сушеният червен пипер си беше доста лют, а лютеницата достатъчно мазничка. 
Салатата е идеалната гарнитура за печено месо! Благодаря на Пепчо за рецептата и хубавият снимков материал с които ме спечели.  





Адаптирано от тук

Продукти:

300 грама домашна лютеница
300 грама краве сирене
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка лют червен пипер
черен пипер на вкус

Приготвяне:

Натрошете сиренето с вилица. 
Обелете скилидките чесън и ги смелете. 
Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Приятен апетит!






Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!